WANDELEN MET ALPACA’S XL

Een wandeling met alpaca’s in de bossen van Natuurgebied De Maashorst in Noord-Brabant. Een unieke ervaring voor jong en oud. Maak tijdens de wandeling kennis met onze alpaca’s en hun bijzondere wol. Heb je zin in een gezellige, ontspannende en informatieve wandeling dan ben je bij Alpacafarm Vorstenbosch in Bernheze aan het juiste adres.

We gaan op pad met maximaal 9 alpaca’s en maximaal 20 personen. Ieder twee of drietal krijgt een eigen alpaca om te begeleiden. De activiteit duurt ongeveer twee uur. Tijdens deze XL alpacawandeling geniet je nog langer van deze mooie dieren en wandelen we ook een stukje over de mooie hei van Natuurgebied De Maashorst. Tijdens de wandeling met de alpaca’s maken we af een toe een korte stop. Je leert tijdens de stop meer over de alpaca. Onderweg kun je foto’s maken van jezelf met je lievelingsalpaca of een leuke groepsfoto.

Het belangrijkste is dat we ons tijdens de wandeling aanpassen aan de alpaca’s. Alpaca’s zijn kuddedieren, ze lopen graag dicht op elkaar en naast hun vriendje of vriendinnetje. Zij bepalen het tempo van de wandeling. Iedere alpaca heeft ook zijn eigen karakter en voorkeuren. Tijdens de wandeling leer je het gedrag van de alpaca’s echt kennen.

Het is leuk om de wandeling te combineren met een lunch of high tea. Meer informatie daarover vind je op deze pagina.

INSCHRIJVEN

Je kunt je hieronder inschrijven voor een wandeling op één van onderstaande data.  Deelname kost 25 euro per persoon vanaf drie jaar. Kinderen tot en met twee jaar zijn gratis en kun je bij inschrijving vermelden bij notities. Voor jonge kinderen adviseren we de alpacawandeling i.p.v. alpacawandeling XL. Kinderen tot en met dertien jaar dienen altijd begeleid te worden door een betalende ingeschreven volwassene. Een alpaca kan namelijk plotseling schrikken en aan de lijn trekken.

Regelmatig worden er nieuwe data gepland. We werken niet met een wachtlijst, bij annuleringen komen de plaatsen direct weer online.

Wil je een alpacawandeling boeken voor een besloten groep, bekijk dan hier de mogelijkheden.

Meet & GreetWandelingWandeling XLPicknickSchilderworkshopYoga


 

EEN WANDELING CADEAU DOEN?

Het is mogelijk om deelname aan een alpaca wandeling voor één of meerdere personen cadeau te geven. Origineel en betaalbaar om te geven en leuk om te krijgen op bijvoorbeeld je verjaardag, vaderdag, moederdag of een bruiloft. Bestel een cadeaubon via onze shop.

ANNULEREN

Alpacafarm Vorstenbosch hanteert de volgende annuleringsvoorwaarden indien je onverhoopt niet deel kan nemen aan de alpaca wandeling. Wanneer je een reservering plaatst voor de alpacawandeling ga je akkoord met onderstaande annuleringsvoorwaarden. Onder annuleren verstaan we ook het verzoek tot verzetten naar een andere datum.

A – Bij annulering tot 1 week voor de wandeling krijg je de volledige kosten retour
of kun je kosteloos je reservering verplaatsen naar een ander beschikbaar moment.
B – Bij annulering tot 3 dagen (tot 72 uur) voor de wandeling krijg je 50% retour.
C – Bij annulering binnen 3 dagen (binnen 72 uur) zijn we genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

Praktische informatie voor deelname:

Onze alpacafarm is niet bereikbaar via het openbaar vervoer. Je kunt parkeren op de parkeerplaats tussen Leeghandseweg 10 en 12. Wanneer je daar rechtdoor loopt zie je aan je linkerzijde onze alpacabar. Je dient je uiterlijk een kwartier voor aanvang te melden bij de bar, let op we vertrekken op tijd. Doordeweeks is onze alpacabar vanaf een half uur voor aanvang geopend.

Zorg dat je gemakkelijke en bij voorkeur dichte schoenen draagt die vies mogen worden en eventueel voorziet in regenkleding. De route loopt grotendeels door het bos. De wegen zijn daar niet verhard. Dat betekent dat de route slecht toegankelijk is voor kinderwagens en rolstoelen.

Bij regen of extreem warm weer, wandelen we een kortere route met aansluitend een kort programma op de boerderij. Wanneer we helemaal niet kunnen wandelen, bij extreme weersomstandigheden, bieden we een meet & greet inclusief koffie/ thee aan tussen de alpaca’s. Je krijgt dan na afloop een kortingsbon van 15 euro om een nieuwe reservering te kunnen plaatsen.

Alpaca’s zijn nieuwsgierige dieren, vriendelijk en zachtaardig. In tegenstelling tot lama’s spugen ze bijna niet. De kans hierop tijdens een wandeling is dan ook zeer gering. Een alpaca kan incidenteel schoppen. Onze dieren zijn erg tam, maar we kunnen niets uitsluiten en deelname aan de wandeling is daarom op alle gebieden voor eigen risico.

Het meenemen van honden tijdens de wandeling is niet toegestaan.

Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 33 beoordelingen Reviews